Ta bort fläckar från siden

Siden, som är ett delikat och ömtåligt tyg, kan både locka med sitt dyrbara utseende men samtidigt avskräcka eftersom man är rädd för hur man ska ta hand om det. Det man ska tänka på är att inte tvätta det för ofta utan hellre hänga det luftigt och vädra efter användning. Blanda aldrig olika färger när du tvättar materialet och tänk på att tvätta i 30 grader om du använder tvättmaskin. Om du har oturen att få fläckar på ditt sidenplagg, kan du fortfarande lyckas att ta bort dem. Är det fettfläckar, prova med en produkt som heter Ren bensin och är det andra fläckar kan du testa koncentrerad Galltvål.

Siden som material

Siden är en typ av silke och har sitt ursprung från Kina. Från år 3895 f.Kr har man framställt siden i Kina där resande från landet har spritt kunskapen om framställningen och sedan dess har siden funnits i Indien och Japan. Tyget är förvånansvärt starkt men samtidigt glansigt och tunt och anses vara ett mycket vackert och ömtåligt tyg av många. Det har också en förmåga att vara varmt vilket är förundransvärt med tanke på det tunna tyget. Det finns många olika typer av siden och de flesta används till kläder men även till möbler och andra inredningsdetaljer. Siden är Lars Wallins ständiga favoritmaterial. Lars Wallin är en känd designer som har klätt många celebriteter.

Lars Wallin använder mycket siden

Lars Wallin, känd designer, började sin karriär med att sy alla kläder själv. Tiden blev dock knapp och han beslutade sig för att koncentrera sig på designerna i stället. Hans kreationer har använts av många olika människor, från revyartister till prinsessor. Nu ställs de flesta av hans kreationer ut i en föreställning som heter Fashion Stories som fokuserar på allt som Lars Wallin har skapat under 25 år som designer. Han säger att siden är det mest fantastiska materialet som finns eftersom det lyfter fram färgerna och lystern i plagget och det är så användbart. Han använder allt från råsiden till den tunnaste chiffongen när han skapar plagg.

Leave a Reply