Tvätta jeansen på rätt sätt

Jeanstyg har varit ett populärt material att tillverka byxor av under många år då det är oerhört slitstarkt men också skonsamt mot huden. Ett par snygga jeans passar alla, oavsett ålder, men är framförallt lämpligt för barn då materialet skyddar de hårt utsatta knäna vid livlig lek samtidigt som det är lätt att rengöra. Eftersom materialet är mer hållbart än bomull och trikåtyger innebär det också att byxorna inte slits ut lika fort som andra modeller, något som är väldigt positivt ur ekonomisk synpunkt. Det finns ett flertal modeller från Levis barn passar i men även andra varumärken brukar tilltala de av yngre ålder.

Tips och goda råd

Det finns lika många förslag på hur man bäst tar hand om sina jeans som det finns jeansmodeller. De vanligaste är nog att man inte bör tvätta dem för ofta och att stretchjeans inte skall tvättas med någon form av mjukmedel. Jeansen bör dessutom hängas på tork och får aldrig någonsin torktumlas. När man varit utomhus med barnen, njutit av skog och mark och kanske klättrat i träd, då kan det vara lite svårare att få kläderna helt rena. Det är dock inte omöjligt. Det är inte svårt att ta bort kåda från kläderna med några enkla knep, så länge man bara har lite tålamod, det är dessutom billigare än att köpa nya. De flesta av oss vet redan att Yes diskmedel är en mirakelprodukt och kan ta sig ann de mest besvärliga fläckar. Det du kanske inte visste var att Yes i kombination med matfett kan ta bort kåda från alla sorters tyger. Behandla bara plagget med de båda produkterna och släng det sedan i tvättmaskinen. Dina jeans och dina andra kläder kommer bli fläckfria igen.

Fläckar på kläderna

Det är lätt att få panik om man ser en liten fettfläck på tröjan, framförallt om man nyss köpt den. Detsamma gäller också filtar, sängkläder eller överdrag för kuddar. Det finns dock en uppsjö av husmorsknep att ta del av, och tack vare internet är lösningen aldrig långt borta. Som tidigare nämnt brukar Yes diskmedel fungera alldeles utmärkt. Du tar bara en liten mängd diskmedel, gnider in det i fläcken och låter det verka ett tag. Efter denna behandling tvättar du plagget som vanligt och snart är fläcken försvunnen. Har du fått fettfläckar på någon form av skinnplagg eller överdrag kan du behandla dessa med hjortronsalt upplöst i riktigt varm vatten. Därpå torkar du bara av med en torr trasa. Fettfläckar på heltäckningsmattan kan du ta bort med upphettat potatismjöl och fläckar på de uppstoppade möblerna försvinner om du häller på salt omedelbart efter det att de har uppstått. Det är med andra ord inte lönt att få panik. Det finns en lösning för alla sorters fläckar, och skulle det visa sig att du själv inte kan ta hand om det löser säkerligen kemtvätten problemet.

Leave a Reply