Ta bort blodfläckar

Blodfläckar är något, som många tror är svårt att få bort. I det här inlägget ska vi gå igenom några enkla tips för hur man lätt får bort denna typ av fläck, ni kommer att få både husmorstips och tips på olika kemikalier som kan hjälpa. För sanningen är att vi alla råkar ut blodfläckar någon gång i våra liv, oavsett om det är näsblod eller att vi råkar skära oss vid matlagning. Då är det alltid praktiskt att ha några enkla knep att ta till för få våra kläder rena, snabbt och skonsamt.

Husmorstips att prova

Det finns mängder av husmorstips att prova mot blodfläckar, den vanligaste rekommendationen är att spola fläcken med kallt vatten,

Bloodstains on a white sheet

för att sedan hälla på rikligt med salt. Låt saltet verka en liten stund innan du sköljer av med kallt vatten. Du kan också låta tyget dra i en koksaltlösning. Det är dock viktigt att vattnet är kallt, då blodproteinet stelnar och fastnar i tyget annars. Du kan också prova att spreja hårsprej på fläcken och sedan snabbt köra plagget i maskin i kall temperatur. Detta ska fungera som ett trolleritrick, blodfläcken försvinner! Detta tips bör du dock inte prova på känsliga och ömtåliga material, såsom siden eller silke. Om plagget du fläckat ner är vitt kan du bleka bort fläcken med väteperoxid eller klorin. Även produkter, såsom Vanish kan hjälpa. När du använder kemikalier, se till att du läser instruktionerna på förpackningen, för din egen säkerhet. Nu behöver du inte vara rädd för blodfläckar när du renoverar garaget, så passa på och köp billiga garageportar!

Blodfläckar- inget att skämmas för

Historiskt sett har blod kopplats till både styrka och till skam. Kanske är det därför många kvinnor har en rädsla för blodfläckar vid mens. Och visst kan det vara pinsamt att få blodfläckar på sina byxor, precis som det kan vara pinsamt att få tomatsåsfläckar på tröjan. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att båda dessa fläckar kan hända och är lika naturliga. Olyckor kan ju alltid ske, det gäller bara att hålla huvudet kallt när dessa uppstår och behandla fläcken så snabbt som möjligt. Kom ihåg kallt vatten och salt och att helst av allt att behandla fläcken innan den torkar. Kom också ihåg att aldrig gnugga på fläcken, då du riskerar att gnugga in blodfärgen i tyget. Välj istället att badda fläcken varsamt för bästa resultat. Vi hoppas att ni i dessa fall får stor hjälp av våra tips, och fortsätt läsa här för fler tips om fläckborttagning!

 

Leave a Reply