Fixa en välkomnande doft hemma

Vi tar in ett hem med alla våra sinnen, inte minst doftsinnet. Om det inte doftar angenämt så spelar det ingen roll hur vacker inredningen är, hemmet kommer ändå inte att kännas välkomnanden. Sen är det ju såklart olika vilka dofter vi föredrar. En del vill ha lätta och fräscha dofter som knappt märks medan andra vill ha varma toner som kanel och vanilj. Det finns faktiskt en hel del saker du kan fixa själv för att få en härlig doft hemma. På så sätt slipper du lägga ut pengar på syntetiska doftsprayer och doftljus.

Luftfräschare att göra själv

Den gamla jultraditionen att sticka nejlikor i apelsiner fungerar faktiskt när som helst på året. Om du gillar varma dofter är det ett utmärkt sätt att fixa väldoft hemma. Om du vill göra egen doftspray behöver du bara blanda lite vatten med eterisk olja tillsammans med din favoritdoft i en sprayflaska. Det går också utmärkt att droppa lite doftolja i potpurri och ställa på en central plats i hemmet. Kom bara ihåg att du aldrig kan täcka dålig luft med dofter. Digitala tjänsten Air View ska göra dålig luft synlig så att du kan se hur läget är hemma hos dig. Om man har dålig luft hemma bör man anlita experthjälp som kan hitta källan till problemet.

Ta bort dålig lukt

Ibland kan man behöva ta bort dålig lukt innan man tillsätter väldoft. Om du har katt och tycker kattlådan luktar illa kan du, förutom att vara noga med att tömma den regelbundet, strö lite bakpulver i botten av lådan när du byter sand. Bakpulvret eliminerar effektivt dålig lukt. Du kan också strö lite bakpulver i botten på sopkorgen och på så sätt slippa odör därifrån. Var också noga med att rensa avloppen eftersom de annars kan ge ifrån sig dålig lukt som sprider sig i hemmet. Tycker du ändå att det luktar efter en rensning kan du hälla i ättika och bikarbonat och låta verka en stund.

Leave a Reply