Ta bort gräsfläckar

Smuts och fläckar kan vara svåra att få bort från kläder eller möbler. Har du en trädgård eller vistas mycket utomhus kommer du troligen för eller senare att råka ut för att få gräsfläckar på dina kläder, som du gärna vill få bort. Det finns många olika tips på hur du kan ta bort just gräsfläckar, kanske för att de är ”kända” för att vara svåra att få bort. Det första alternativet är att såklart undvika att få gräsfläckar på sig men vill du kunna leva ett aktivt liv där du till exempel leker med dina barn utomhus eller fixar i trädgården är det nästan oundvikligt att få gräsfläckar på sig då och då.

Välj rätt fläckborttagare

Det finns idag ett stort urval vad gäller produkter som lovar dig att kunna ta bort fläckar. En del ska du ta på precis innan du tvättar kläderna, vissa ska du lägga i tvättmaskinen tillsammans med tvättpulvret och andra ska du endast skölja bort. Det kan vara ett tips att se över om produkten innehåller några väldigt starka ämnen, som kanske inte är bra för miljön eller hälsan. Bara för att en produkt är väldigt effektiv behöver det inte betyda att den är det bästa valet vad gäller fläckborttagare. Förutom att handla sådana produkter i din vanliga mataffär eller stormarknad, finns det ett ännu större urval på internet. Du kan googla på ordet ”fläckborttagare” och du kommer att få upp ett stort antal träffar på sidor som säljer just detta. Om du inte lyckas få bort dina fläckar kan du alltid skaffa en spännande t-shirt med tryck och matcha dina byxor, shorts eller kjol som du har gräsfläckar på!

04Att använda naturliga fläckborttagare

Råd bot på olika sorters fläckar med naturliga produkter. Det finns många produkter som du antagligen har hemma i kylen eller skafferiet som du kan använda till att ta bort fläckar med. Gamla husmorsknep är just knep som du kan ta till om du vill skona miljön och din hälsa genom att du inte behöver handskas med produkter som innehåller starka ämnen eller i värsta fall gifter. Citron, salt och bikarbonat är några exempel på fläckborttagare som kan fungera även för att ta bort gräsfläckar med. Vem har inte hört att man ska strö salt på kläder eller andra textilier som man spillt rödvin på till exempel? Just det, salt kan faktiskt lösa upp även de svåraste fläckarna! Vill du inte köra den helt naturliga vägen kan du köpa effektiva men mildare produkter i din mataffär. Grön eller gul såpa är exempel på städprodukter som du kan använda till det mesta. Förutom att rengöra golv med, kan de hjälpa dig att få bort gräsfläckar.

Leave a Reply