Husmorstips för envisa fläckar

Husmorstips för envisa fläckar

De allra flesta har någon gång upplevt frustrationen som envisa fläckar på kläder, tyg, mattor eller tapeter utgör. Medan vissa typer av fläckar enkelt går att torka bort med en blöt trasa eller försvinner i tvätten är andra betydligt svårare att rå på. Lyckligtvis är du inte ensam i kampen mot de envisaste fläckarna. Med hjälp av beprövade husmorstips från andra i samma situation kan du lyckas med att få bort fläckarna – och se till att du kan använda dina saker igen.

Hand delicate washing of clothes.

Coca-Cola är en av världens mest älskade drycker, men den har också egenskaper som gör den lämpad för rengöring. Om du exempelvis behöver något för att rengöra toaletten kan Coca-Cola fungera bra för att lösa upp fläckar. Vissa har också använt den för att behandla rost på bilen och på så sätt få ett fräschare fordon. Det gäller dock att inse Coca-Colas begränsade användningsområden. Om du häller det på fel föremål – som dina kläder – lär du ha gjort mer skada än nytta i efterhand. När du däremot sköter det noggrant kan du räkna med goda resultat.

Ett annat populärt ämne i rengöringssammanhang är bikarbonat. Det har utnyttjats av många skarpsynta entreprenörer som sett till att använda ämnet i olika rengöringsmedel, men det är betydligt billigare att göra det på egen hand. Eftersom bikarbonat finns att köpa i nästan varenda matbutik är det enkelt att sätta ihop sin egen rengöringslösning. Det enda som krävs är varmt vatten och lite aluminiumfolie för att du ska kunna skapa en perfekt anordning för att rengöra exempelvis smutsiga smycken. När de har fått ligga i vattenlösningen ett tag kommer de att vara som nya.

Ett av de allra enklaste och billigaste sätten att få bort envisa fläckar är att använda sig av en så anspråkslös frukt som citronen. Alla vet att citronens smak är sur och påträngande, men få vet att den också kan användas till att exempelvis få bort fläckar på sängkläder. Det är praktiskt för alla de som ställer höga krav på sina sängar och skicket de befinner sig i.

Leave a Reply